19:00

IFK Örebro

Referat: Adolfsbergs IK - IFK Örebro

Förlust borta mot Adolfsbergs IK på fredagen.
En match med två ansikten. Adolfsberg har helt den första och leder rättvist med 2-0. Den andra till IFK men vi mäktade bara med ett mål trots flera riktigt vassa lägen. Totalt hade kryss varit mest rättvist mest AIK mer effektivt framför mål.

Första och första 20-25 är vi helt under isen. Vi kommer fel i våra positioner och AIK kan komma våg efter våg. Efter en långboll blir det ett friläge och 0-1 i baken. 0-2 kommer efter att Thalén och Eric krockat och gett fri lejd till AIK anfallaren. Vi kommer in i matchen mer sista kvarten.

Två byten direkt i halvlek och ett annat IFK lag. Direkt ett friläge för Ytterby vars skott räddas av hemmakeepern. 2-1 kommer när Thaléns inlägg tappas i mål av målvakten. Energi och ett härligt go just då. Ytterby har två lägen till. Skott i burgaveln och ett inspel som blockas i sista stund. Pontus med en nick precis utanför. Men vi lyckades inte trots en bra andra att få med oss några poäng från matchen. Bra inhopp av Mikias och Olof som bidrar mycket till att vända. Tyvärr en skada på Olof som få linka av.

Totalt sett en match med två ansikten. Vi får ta med oss den andra då vi är riktigt bra i perioder. Vi får också lära oss av första där vi inte alls är med på tårna och kommer efter i det snabba spelet på konstgräs.

Matchens tre stjärnor
3 st. Mikias Solomon. Bra inhopp trots matchrost (första matchen sedan mitten på mars). Vann kamper och bidrog mycket.
2st. Samuel Sparrow. Den som jobbade mest och stod upp i första. Bra jobb och löpningar i djupled.
1 st. Emil Åstradsson. Var värd ett mål efter en vass andra halvlek.